Достъпно пътуване с Yellow taxi и Mastercard®

Стикер инвалидYellow taxi и Mastercard® имат удоволствието да представят първия за страната специализиран автомобил, производствено пригоден за превоз на пътници с над 75% обездвиженост – използващи инвалидни колички, от които не е необходимо да слизат по време на пътуване. Автомобилът е сертифициран от ТЕХНО ТЕСТ.

Шофьорите са преминали специализиран БЧК курс и са обучени за обслужване, както на самия автомобил, така и на пътниците. Колата е на разположение денонощно, като е в състояние да извършва превоз и на хора, които не използват инвалидна количка.

Услугата може да бъде поръчана на телефонни номера 02/91119 и за всички мобилни оператори телефон 1219, като е препоръчително заявката да бъде подадена около 2 часа предварително – време, необходимо за предвижване на колата до желания адрес. След приемане на заявката, диспечерът ще върне обаждане, за да потвърди времето на пристигане. Услугата е на стандартните тарифи на Yellow taxi.

Ако искаш да станеш част от инициативата на Yellow taxi и Mastercard® за достъпна градска среда, можеш да:

- се сдобиеш със специалния стикер, обозначаващ зона, достъпна за хора, използващи инвалидна количка, напълно безплатно от всеки автомобил на Yellow taxi или като го свалиш от тук;

- предложиш на заведение или друг частен обект, отговарящ на условието за достъпност, да бъде обозначен с него – чрез залепванете му на входната врата.

Благодарим ти!