Процес по изпълнение на поръчка от Yellow Taxi

Каква информация се изисква от Call center-а на Yellow Taxi?

Клиентът винаги първо посочва адресa, на който трябва да дойде таксито, а след това посоката. Ако има някаква специфика на адреса, часа или начина на плащане, то тя се уточнява още в началото.

Важно! Kогато пътувате с домашен любимец или с багаж, молим да уведомите call center-a, тъй като е възможно поръчката Ви да бъде отказана от шофьора. Операторът също може да откаже да приеме поръчката Ви, ако няма точно местоположение.

Как да поръчате такси, когато сте отвън?

За да Ви изпратим такси, Вие трябва да знаете къде сте, за да разберем и ние.

За да се избегнат разминавания с автомобила, който ще пратим, Ви съветваме да проверите на коя улица и номер се намирате или на ъгъла на кои две улици. Молим да имате предвид, че спирките на градския транспорт нямат точен адрес и е възможно таксито да не успее да Ви намери.

А какво се случва, когато поръчате такси през нашия Call center?

1. При подадена поръчка нашата система започва автоматично да търси свободен автомобил. Когато има свободен автомобил, поръчката ви се приема от него и когато е на адреса, шофьорът сигнализира на системата и Вие получавате прозвъняване/SMS, че колата Ви чака. Когато няма свободен автомобил, операторите получават информация и трябва да Ви дадат обратна връзка в рамките на 10 минути след приемането на поръчката.

2. При подадена поръчка за фиксиран час, нашата система започва да търси автомобил 20 минути преди посоченото време, независимо от това кога е направена поръчката. Ако има свободен автомобил, Вие ще получите прозвъняване/SMS, когато колата е отвън. Когато няма свободен автомобил, операторите получават информация и дават обратна връзка на клиента в рамките на 10 минути преди фиксираното време.

Ако желаете таксито да Ви изчака, трябва да звъннете в call center-a или на шофьора през апликацията и да го уведомите, че ще се забавите. Колегата ще включи апарата си и ще Ви изчака, само ако има възможност къде да спре.

За да направите проверка за Вашата поръчка, може да звъннете отново на телефон 91119 и ще получите автоматична информация за състоянието й.

Нашата система разполага с рейтинг на клиента

Радваме се и сме благодарни, че голяма част от нашите клиенти са коректни и лоялни към нашата компания.

Кога и как рейтингът на клиента намалява?

1. Когато клиентът поръчва такси в повече от една компания по едно и също време за една и съща поръчка.

2. Когато клиентът се отказва от поръчка, без да уведоми call center-а или да я отмени през алтернативните ни канали.

Защо? Потегляйки, на едно такси му отнема около 10 минути да стигне до адреса, на който обикновено чака още около 7 минути. Това означава, че този автомобил не може да извози други клиенти през това време.

3. Грубо отношение – грубото отношение към оператор или шофьор понижава рейтинга на клиента.

Важно! Молим да имате предвид, че шофьорите имат право да откажат курс, ако нямат възможност да го изпълнят в разумно време.

Повече относно процеса по изпълнение на поръчка и Вашите права и ангажименти в тази връзка, можете да откриете в нашите Общи условия, поместени на сайта.

БЛАГОДАРИМ ВИ за разбирането,

Eкипът на Yellow Taxi