Политика за ЗЛД

ПОЛИТИКА ЗА ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ НА ЙЕЛОУ 333 АД

 

„Йелоу 333” АД е администратор на лични данни. В тази връзка ние се отнасяме изключително отговорно към всички лични данни, които ни предоставяте за целите на нашата дейност, а именно – извършване на таксиметров превоз и услуги. Създали сме тази политика за поверителност за да уведомим своите клиенти за всички видове лични данни, които събираме и начина, по който ги обработваме и съхраняваме, в съответствие с приложимото национално и европейско законодателство в областта на защитата на личните данни.

Ние събираме Ваши лични данни във връзка с (i) начина, по който сте избрали да повикате такси (по телефон, онлайн, чрез мобилно приложение или чрез Viber), (ii) използването на нашият уебсайт, (iii) попълването на формите за контакт, когато осъществявате онлайн връзка с нас (например когато изпращате запитване за абонаментни услуги през нашия сайт или когато искате да използвате услугата "такси бутон" и др.).

 

КАКВИ ДАННИ СЪБИРАМЕ И ЗА КАКВО ГИ ИЗПОЛЗВАМЕ?

 

Поръчка на такси по телефон

Когато поръчвате такси на телефон 02/91119 за целите на предоставяните от нас услуги ние изискваме да ни предоставите Ваш телефон за връзка и адрес, на който очаквате кола за превоз. Освен това за целите на нашата дейност и отчетност ние записваме маршрута и крайната точка, до която сте пътували, както и други допълнения – начин на плащане, превоз на домашни любимци и всяка информация предоставена от потребителя на услугата. При пристигане на автомобила на посочения адрес изпращаме SMS, който съдържа служебния номер на колата и предварително обявената крайна точка. При поръчка на такси по телефон разговорите се записват с цел подобряване на обслужването.

За Ваше удобство при последващо позвъняване, а и отново с оглед нашата отчетност, в нашата система съхраняваме Вашия телефон и последните  поръчки, от който сте повикали такси.

Молим Ви да имате предвид, че в случай, че не искате тези Ваши данни да се съхраняват и използват от нас при последващо използване на услугите ни от Вас, за нас е технически невъзможно да изтрием от нашата система автоматично изминатите от Вас маршрути. За това е необходимо, да заявявате изтриването на данни, за определен период на имейл office@yellow333.com. Имайте предвид, че това ще доведе до загуба на информация за Вашите поръчки и няма да разполагате с рейтинг в системата ни. Данни могат да не се изтрият ако по силата на специален нормативен акт или законово изискване на дадена държавна институция, сме били задължени да ги запазим.

 

Поръчка на такси чрез мобилно приложение

Чрез нашето мобилно приложение Yellow taxi можете също да поръчате такси. За целите на регистриране в нашето мобилно приложение (Google Play апликация, IOS App Store) Вие ни предоставяте Ваши две имена (можете да използвате и псевдоним), и-мейл адрес, телефон за връзка и адрес, на който очаквате кола за превоз. Освен това за целите на нашата дейност и отчетност ние записваме маршрута и крайната точка, до която сте пътували.

 

Молим Ви да имате предвид, че в случай, че не искате тези Ваши данни да се съхраняват и използват от нас при последяващо използване на услугите ни от Вас, за нас е технически невъзможно да изтрием от нашата система автоматично изминатите от Вас маршрути. За това е необходимо, да заявявате изтриването на данни, за определен период на имейл office@yellow333.com Данни могат да не се изтрият ако по силата на специален нормативен акт или законово изискване на дадена държавна институция, сме били задължени да ги запазим.. Молим да обърнете внимание обаче, че ако изтриете подадените към нас данни в мобилното приложение,т.е Вашия акаунт, то и Вие няма да можете да използвате тази услуга повече и ще трябва да се регистрирате наново при последяващо ползване на мобилното приложение.

 

Поръчка на такси през Viber

Такси можете да поръчате на Yellow и чрез нашия Viber бот. За целите на регистриране чрез Viber Вие ни предоставяте Ваши име/на (можете да използвате и псевдоним), телефон за връзка и адрес, на който очаквате кола за превоз. Освен това за целите на нашата дейност и отчетност ние записваме маршрута и крайната точка, до която сте пътували. Viber криптира Вашите съобщения и те не могат да бъдат проследени до Вас, така че да Ви индивидуализират трети лица.

Молим Ви да имате предвид, че в случай, че не искате тези Ваши данни да се съхраняват и използват от нас при последяващо използване на услугите ни от Вас, за нас е технически невъзможно да изтрием от нашата система автоматично изминатите от Вас маршрути. За това е необходимо, да заявявате изтриването на данни, за определен период на имейл office@yellow333.com. Данни могат да не се изтрият ако по силата на специален нормативен акт или законово изискване на дадена държавна институция, сме били задължени да ги запазим. Молим да обърнете внимание обаче, че ако изтриете подадените към нас данни във Viber, то и Вие няма да можете да използвате тази услуга повече и ще трябва да се регистрирате наново при последващо ползване на Viber.

 

Поръчка на такси чрез онлайн платформа

Чрез нашия уебсайт (https://www.yellow333.com/porachka/online) можете да поръчате такси и онлайн и да използвате новата ни уеб базирана платформа https://book.autocab.net/30410.

Чрез нашата web платформата на Yellow taxi също можете да поръчате такси. Вие можете да използвате регистрация или да поръчате анонимно без да се регистрирате. При регистрация Вие ни предоставяте Ваши две имена (можете да използвате и псевдоним), и-мейл адрес, телефон за връзка и адрес, на който очаквате кола за превоз. Освен това за целите на нашата дейност и отчетност ние записваме маршрута и крайната точка, до която сте пътували.

Молим Ви да имате предвид, че в случай, че не искате тези Ваши данни да се съхраняват и използват от нас при последяващо използване на услугите ни от Вас, за нас е технически невъзможно да изтрием от нашата система автоматично изминатите от Вас маршрути. За това е необходимо, да заявявате изтриването на данни, за определен период на имейл office@yellow333.com. Данни могат да не се изтрият, ако по силата на специален нормативен акт или законово изискване на дадена държавна институция, сме били задължени да ги запазим. Молим да обърнете внимание обаче, че ако изтриете подадените към нас данни в web платформата Вие ще можете да поръчвате такси без регистрация, което ще доведе до загуба на приоритет.

За целите на нашите услуги ние използваме международната система Autocab www.autocab.com. Ако се потвърди резервация на такси от Вас, данните посочени от Вас се записват сигурно в системата за онлайн резервация на Autocab, която също спазва всички изисквания за защита на личните данни, съгласно приложимото европейско законодателство. Данните, съхранявани чрез Autocab се пазят на сървър в рамките на Европа. Autocab спазва изцяло всички наши указания относно данните Ви и тяхното съхраняване.

Възможно е понякога да използваме и анализираме съвкупна информация (колективни данни, отнасящи се до група или категория услуги или клиенти, от които индивидуалните идентичности на клиентите или характеристиките са премахнати), събрана чрез предоставянето на аналитични данни, така че да можем да администрираме, поддържаме, подобряваме и развиваме нашите услуги.

Освен горното, във връзка с Ваши по-специални изисквания към нас, инцидентно е възможно да записваме подробности, като например за хора със здравословни проблеми или степен на инвалидност, брой и възраст на деца и/или данни за домашни любимци. Подобен род информация се съхранява като спазваме всички необходими технически и организационни мерки с цел нейното опазване, както и изискванията на приложимото законодателство.

Ако пожелаете да използвате услугата плащане "с ПОС терминал", когато колата, която сте поръчали го позволява, данните за кредитната/дебитната Ви карта също могат да бъдат записани, за да ви предоставят услугите, които сте поискали. Тази операция се извършва чрез четец на карти, управляван от Pay Pal www.paypal.com, в съответствие с приложимите закони за защита на личните данни.

Във връзка с ползването на услугите "Поръчка на такси чрез мобилно приложение", "Поръчка на такси чрез Viber" и "Поръчка на такси чрез онлайн платформа", молим да имате предвид, че е възможно тези платформи да събират информация за Вас и трябва да проверите съответните политики за защита на личните данни на всяка платформа (напр. на Viber, Google Play). Получената от Вас информация се съхранява сигурно в системата за резервация и управление на Autocab (както е описано по-горе).

Когато правите резервация за такси, Вашите данни се използват отговорно и от нашия операционен персонал единствено и само с цел предоставяне на услугата ни. Оперативният персонал, включително водачите на превозни средства, са обучени и ние контролираме спазването на нашите правила за защита на лични данни от тях. Базираме обработката на всички Ваши лични данни на нашите вътрешни политики за защита на данните, които съответства на актуалното приложимо национално о европейско законодателство в тази сфера.

 

Уебсайт

Чрез нашия официален уебсайт https://www.yellow333.com/ ние Ви даваме различни възможности за връзка с нас, като например:

  • да изпращате запитване за абонаментни услуги;
  • да използвате услугата "такси бутон";
  • да се свържете с нас с цел реклама;
  • да оцените шофьор или кола;
  • да попълните клиентска анкета;
  • да ни потърсите при загубена вещ, и др.

Във връзка с всички изброени по-горе възможности, ние събираме следните Ваши лични данни: имената Ви, и-мейл адрес и телефон за обратна връзка. Когато попълвате нашата клиентска анкета е възможно да ни предоставите и други данни, по Ваша преценка. Ние съхраняваме само информацията, която ни е необходима да се свържем обратно с Вас. Допълнително предоставени лични данни не се обработват и не се съхраняват.

Освен горното, чрез нашия сайт от страница https://www.yellow333.com/avtomobili-yellow-taxi/sistema-za-obyavi може да се достъпи и до независима страница за обяви http://classifieds.nitbg.com/index.php .На нея се регистрирате чрез име (може и псевдоним) и и-мейл за връзка. На тази страница шофьори и лизингополучатели могат свободно да разменят безплатни обяви за автомобили. Те създават и изтриват сами своите обяви. Всяка обява се получава на наш имейл. Чрез тази страница освен данните за регистрация се пазят и данните, които Вие сте попълнили във Вашата обява. На тази страница лесно ще намерите отделна политика за лични данни, която строго спазваме и където можете да намерите допълнителна информация относно обработката на Вашите лични данни.

Моля да имате предвид, че без минимума от така изброените по-горе данни системите за контакт с Вас не могат да функционират и ние не можем да осъществяваме нашите услуги спрямо Вас.

Когато посещавате нашите уебсайтове, ние събираме стандартна информация за интернет дневника си (log) и подробности за моделите на поведение на посетителите. Правим това, за да открием информация, като например броя на посетителите в различните части на сайта. Ние събираме тази информация по начин, който не идентифицира никого. Ние не правим никакви опити да установим самоличността на посетилите на нашия уеб сайт, като използваме данните, събрани по този начин. Не асоциираме никакви данни от дневника, събрани от нашите сайтове, с информация за лична идентификация от който и да е източник.

Имайте предвид и, че нашите уебсайтове могат да съдържат връзки към други уебсайтове, представляващи интерес за Вас. След като обаче сте използвали вече тези връзки и сте напуснали нашите сайтове, трябва да знаете, че нямаме контрол върху тези други уебсайтове. Поради това не можем да носим отговорност за защитата и поверителността на каквато и да е информация, която предоставяте, докато посещавате такива сайтове, тъй като тези сайтове не се уреждат от настоящата политика за защита на личните данни на Йелоу 333 АД.

 

Instagram, YouTube, Facebook, Viber чат бот

В допълнение към горното, бихме искали да обърнем внимание, че използваме Instagram(https://www.instagram.com/yellowtaxibg/),

YouTube(https://www.youtube.com/channel/UCG9hjWJ4riXMJ2PlQgKzqwQ ), Facebook (https://www.facebook.com/YellowTaxiBGMobile/) и имаме собствен Viber чат бот (http://chats.viber.com/yellowtaxi). Използваме тези платформи за поддържане на връзка с нашите последователи, но те нямат за цел да обработваме Ваши лични данни, нито имаме достъп до такива. Въпреки това е полезно да се запознаете с политиките за защита на личните данни и на тези платформи, за да бъдете информирани какви Ваши данни се обработват от тях.

На нашите страници са интегрирани плъгини от социалната мрежа Facebook. Общ преглед на приставките за Facebook можете да намерите тук - developers.facebook.com/docs/plugins/

Когато посещавате нашите страници, приставката създава директна връзка между вашия браузър и сървъра на Facebook. Бихме искали да посочим, че като доставчик на страниците не получаваме никаква информация за съдържанието на предаваните данни, както и за тяхното използване от Facebook. За повече информация - http://en-de.facebook.com/policy.php.

Ако не искате Facebook да свърже посещението на страниците ни с потребителския ви профил в Facebook, моля, излезте от потребителския си акаунт във Facebook.

 

Когато сте влезли в профила си в YouTube, активирате YouTube да картографира поведението ви за сърфиране директно в личния Ви потребителски профил. Можете да предотвратите това, като излезете от профила си в YouTube. За повече информация - https://www.google.com/intl/bg/policies/privacy

 

ДОСТЪП НА ДАННИ НА ТРЕТИ ЛИЦА-ПОЛУЧАТЕЛИ

Йелоу 333 АД не дава достъп и не прехвърля Вашите данни на трети лица, с изключение на посочените по-горе наши помощници в технологичното осъществяване на връзката с Вас и предоставянето на нашите услуги (Autocab, Google Play и Viber). Те ни дават възможност да осигуряваме изпълнението на нашите услуги към Вас.

Ако е законосъобразно и съгласно нашия легитимен интерес е възможно да предоставим Ваши данни и на нашите правни консултанти в определени случай и само ако е необходимо.

 

ТРАНСФЕР НА ДАННИ

Йелоу 333 АД не прехвърля Ваши данни извън рамките на ЕС и/или Европейското икономическо пространство. Сървърите на нашите сайтове се намират на територията на България. Autocаb съхранява Вашите данни в Европа.

По отношение на Viber и Google Play, които е възможно да съхраняват (макар и фрагментарно и/или без да може данните да Ви индивидуализират) Ваши данни на територията на трети държави (например САЩ) ние сме се отнесли отговорно към нашето партньорство с тях и сме се запознали с техните политики за защита на личните данни и начините, по които те осигуряват пропорционалните и необходими технически и организационни мерки в тази връзка.

 

БИСКВИТКИ

"Бисквитките" (cookies) са малки текстови файлове, които се поставят на вашия компютър от уебсайтовете, които посещавате. Те са широко използвани, за да могат уеб сайтовете да работят или работят по-ефективно, както и да предоставят информация на собствениците на сайта. Бисквитките, които се използват от нашите уеб сайтове, са необходими, за да можем да осигурим и подобрим нашите услуги и да останем конкурентни. "Бисквитките" не се споделят с трети страни.

Повечето уеб браузъри позволяват да се контролира повечето бисквитки чрез настройките на браузъра. За да научите повече за "бисквитките", включително как да видите какви бисквитки са били настроени и как да ги управлявате и изтривате, посетете: www.allaboutcookies.org.

 

"Бисквитки" на нашите сайтове

За да направим нашите сайтове привлекателни за посетителите и да позволим използването на определени функции, ние също използваме "бисквитки" на различни страници. Повечето от "бисквитките", които използваме, се изтриват в края на всяка сесия на браузъра. Другите "бисквитки" остават на крайното Ви устройство и ни позволяват да откриваме браузъра Ви следващия път, когато посещавате сайта (постоянни "бисквитки"). Можете да настроите браузъра си, за да Ви информира, когато "бисквитките" се пазят, за да можете да решите дали да приемате някой "бисквитки" отделно или никога да не приемате "бисквитки". Трябва да имате предвид обаче, че ако решите да не приемате "бисквитки", функционалността на нашия уеб сайт може да бъде ограничена.

 

Освен горното имайте обаче предвид и следното във връзка с използваните от нас платформи:

 

Autocab бисквитки

Autocab използвам "бисквитки" за traffic log, за да идентифицира кои страници се използват. Това им помага да анализират данните за трафика на уеб страниците им и да подобряват уебсайта си. Autocab използват тази информация само за целите на статистическите анализи и след това данните се премахват от системата. "Бисквитките" на Autocab по никакъв начин не им дава достъп до компютъра Ви или информация за вас, различна от данните, които сте избрали да споделите.

За повече информация - https://www.autocab.com/privacy-policy/

 

Viber бисквитки

Viber използва "бисквитки" за различни цели и за да подобрят онлайн практиката си, например като си припомнят състоянието на влизане и преглеждането на предпочитанията от предишна употреба на услугите им от Вас, когато по-късно се върнете към тях.

Използваме сесийни и постоянни технологии за проследяване. Използват също "бисквитки" от трети страни най-вече с цел реклама и анализи.

За повече информация - https://www.viber.com/terms/cookies-and-tracking/

 

Google Play "бисквитки"

Google Play използват "бисквитки" за много цели, като например, за да запомнят предпочитания Ви при използване на търсачката, за подбор на реклами, за да броят посетители на дадена страница и др.

За повече информация - https://policies.google.com/technologies/cookies?hl=bg

 

Google Аналитики

 

Нашите уеб сайтове използват Google Аналитики за наблюдение и отчитане на използването на уебсайта ни, като например броя посетители на сайта, търсените фрази, които са били използвани, посещаваните страници на сайта и времето, прекарано на сайта. Събраната статистика е необходимо условие, за да осигурим и подобрим нашите услуги и да останем конкурентоспособни. Бисквитките не идентифицират потребители, нито свързват вашия IP адрес с информация, която може да бъде идентифицирана лично. Тези "бисквитки" се използват за събиране на информация за това, как посетителите използват нашия сайт. Ние използваме тази информация, за да съставим отчети и да ни помогне да подобрим сайта. "Бисквитките" събират информация в анонимна форма, включително броя посетители на сайта, откъдето посетителите са посетили сайта и посещаваните от тях страници.

За повече информация - http://www.google.com/analytics/learn/privacy.html

За да се откажете от проследяването чрез Google Аналитики във всички уебсайтове посетете:  http://tools.google.com/dlpage/gaoptout

 

Бисквитки" на трети страни

Нашите уеб сайтове използват функции от други уеб сайтове, които могат да оставят "бисквитки". Това са "бисквитки" на трети страни и не можем да ги блокираме или предотвратим, без да премахнем функцията от нашия сайт. За информация относно тези "бисквитки" ще трябва да проверите уебсайта на инициатора за техните правила за "бисквитки".

 

СИГУРНОСТ НА ИНФОРМАЦИЯТА

Ние се ангажираме да гарантираме, че информацията, която ни предоставяте е защитена. За да се предотврати неоторизиран достъп или разкриване на информация, ние сме въвели подходящи физически, електронни и управленски процедури за защита и съхраняване на информацията, която събираме онлайн.

Внедрили сме и подходящи технически и организационни мерки, за да бъдат запазени сигурността на данните и по-специално за защита на Вашите лични данни от рискове. Тези мерки се поддържат винаги актуални.

 

КОЛКО ДЪЛГО СЪХРАНЯВАМЕ ЛИЧНИТЕ ВИ ДАННИ?

Ще съхраняваме Вашите лични данни за такъв срок, какъвто е необходим за спазване на правните, регулаторни или вътрешни наши изисквания, както и до постигане на целите на обработка, както са описани подробно в тази политика за защита на личните данни, съгласно приложимото българско и европейско законодателство в тази област.

 

ВАШИТЕ ПРАВА

Имате право да поискате от нас информация, копие, достъп до или изтриване на Вашите лични данни, както и ограничаване на обработването, което се отнася до Вас. Можете да правите възражения срещу обработването на данните. Имате право на информация и коментар относно автоматизираното обработване на Вашите данни, в случаите, в които използваме такова.

Тъй като искаме да сме сигурни, че личните Ви данни са коректни и актуални, можете също така да поискате от нас да коригирате или премахнете всяка информация, която смятате, че е неточна.

За което и да е от горепосочените искания, моля, изпратете описание на съответните лични данни на следния имейл адрес: office@yellow333.com.  Може да изискаме допълнителни доказателства за самоличност, за да защитим личните Ви данни от неправомерен достъп.

Ако имате някакви притеснения относно това, как личните Ви данни се обработват от нас или ако искате да подадете оплакване относно начина, по който ги обработваме, можете да се свържете с нас на адрес: office@yellow333.com за да изискате информация. Ако не сте удовлетворени от нашия отговор или смятате, че не обработваме личните Ви данни в съответствие със закона, можете да подадете жалба до Комисията за защита на личните данни (https://www.cpdp.bg/).

 

СЪГЛАСИЕ

Ако предоставяте по повод на регистрация, чрез имейл или чрез други комуникационни канали допълнителни лични данни, които не са необходими за извършване на нашите услуги, Вие винаги го правите доброволно. Когато ни предоставяте Вашите лични данни по този начин, вие се съгласявате със обработването на Вашите данни за тази цел, която е разпознаваемо свързана с въведените от Вас данни. Можете да оттеглите това съгласие всяко време, като се свържете с нас на посочените по-долу контакти.

 

ИЗМЕНЕНИЯ

Тази Политика за защита на личните данните е последно актуализирана през м. май 2018 г. Можем да правим изменения в нея, за да спазим приложимия закон за защита на данните. Така че, от време на време проверявайте политиката за промени. Тя е винаги достъпна за Вас на лесно и видимо място на нашия сайт. Всяко изменение по политиката за защита на личните данни ще се прилага от датата, на която е публикувано на сайта.

 

КОНТАКТИ

Ако имате някакви въпроси относно Вашите права или ако имате конкретни искания, свързани с Вашите лични данни, моля свържете се с Отдел „Човешките ресурси” или с адвоката на Дружеството: адв. Таня Футекова, гр. София, ул. „Хан Аспарух” № 56, ет.1, офис 1, тел. 02/ 937 01 70.