ОБЩИ УСЛОВИЯ ЗА ИЗПОЛЗВАНЕ НА УСЛУГАТА ТАКСИМЕТРОВ ПРЕВОЗ НА "ЙЕЛОУ 333" АД

Настоящите Общи условия уреждат реда и условията за ползване на услугата таксиметров превоз на пътници, която се предлага от "Йелоу 333" АД, с ЕИК 175206481, със седалище и адрес на управление: гр. София 1172, район р-н Изгрев, бул. „Никола Габровски” № 1, тел: 02/9621333, имейл: office@yellow333.com ("Йелоу").

Когато поръчвате или използвате някоя от нашите услуги, по някои от посочените по-долу начини, Вие се съгласявате с тези Общи условия.

Определения

 • "Общи условия" означава настоящите Общи условия за използване на услугата таксиметров превоз на Йелоу.
 • "Услуга/та" означава таксиметров превоз на пътници, предлагана от Йелоу и от негово име.
 • "Ние", "нас" и "наш" означава Йелоу.
 • "Вие", "Ваш" и "Потребител" означава лицето, което поръчва такси по всички възможни, осигурени от нас канали, а именно: по телефон, онлайн, чрез мобилно приложение, чрез Viber или чрез такси бутон.
 • "Шофьор" означава водачът, който е избран за Вашето пътуване.
 • "Както е посочено" означава пътуване, при което не е посочена дестинация.

 

Услугата

Ние предлагаме услугата таксиметров превоз на пътници на територията на гр. София с леки автомобили до седем места, на дееспособни лица съгласно изискванията на българското законодателство. Тези услуги Ви предлагаме чрез шофьори, с които сме в договорни отношения.

 

Условия за използване на Услугата

Вие може да използвате услугата като направите поръчка по някои от осигурените от нас канали - по телефон, онлайн, чрез мобилно приложение или чрез Viber, такси бутон и при абонамент, при следните условия:

Поръчка по телефона

 1. Вие може да поръчате такси, като се обадите на стационарен телефон 02/91119. Ако поръчвате от мобилния си телефон, може да направите поръчка и на 1219, без допълнителни импулси спрямо тарифния Ви план, за всички мобилни оператори.
 2. При поръчка по телефона Вие се свързвате с нашия диспечерски център (call center). Вие трябва да предоставите на нашия оператор точния адрес или мястото, където се намирате, ако не сте поръчвали такси по телефона от този адрес. Ако поръчвате отвън трябва да посочите улицата и номера, на който се намирате или най-малко на ъгъла на кои две улици се намирате.
 3. При поръчката Вие трябва да посочите на оператора: посоката на пътуването Ви; специфики на адреса, часа на изпълнение на поръчката и начина на плащане, ако имате предпочитания; дали пътувате с багаж или домашен любимец, включително неговата големина и дали е в клетка.
 4. Операторът ни може да откаже да приеме поръчката, ако не посочите точен адрес.
 5. Ако не сте посочили, че пътувате с домашен любимец, шофьорът може да откаже да изпълни поръчката при пристигането на адреса.
 6. В диспечерския център Вашата поръчка се обработва с помощта на автоматизирана GPS система – Autocab. При получена поръчка системата започва да търси свободен автомобил.
 7. Чрез системата Autocab и свързаната с нея услуга Ring back нашите шофьори се свързват с Вас, когато пристигнат и Ви очакват на адреса, чрез:
 • Кратко позвъняване на Вашия мобилен телефон, като в този случай не е необходимо да вдигате телефона, тъй като ще чуете механичен глас; или
 • Ще получите кратко съобщение (SMS) на мобилния Ви телефон; или
 • Позвъняване на стационарния Ви телефони, при което също ще чуете механичен глас.
 1. Когато няма свободен автомобил, операторите ни получават информация за това в системата и Ви уведомяват за това в рамките на 10 минути.
 2. Когато сте направили поръчка за фиксиран час, нашата система започва да търси автомобил 20 минути преди посоченото време, независимо кога е направена поръчката. Ако не може да бъде намерена кола за съответния избран от Вас час, операторът ще Ви уведоми за това до 10 минути преди фиксираното време. Услугата, която предлагаме за фиксиран час, както е отбелязано и в сайта ни, не гарантира, че със сигурност ще ви бъде намерена кола.
 3. Ако желаете таксито да Ви изчака, трябва да се свържете с диспечерския център и да уведомите операторите, че ще се забавите. В този случай шофьорът ще включи апарата си и ще Ви изчака, ако има къде да спре.
 4. Вие може да направите проверка за Вашата поръчка на телефон 91119, като ще получите автоматична информация за състоянието й.
 5. С цел подобряване на нашето обслужване, всички телефонни разговори при поръчките се записват.

Онлайн

 1. Вие може да направите поръчка за такси и чрез нашата онлайн платформа на https://book.autocab.net/30410. За да направите това Вие трябва да имате регистрация в платформата или в мобилното ни приложение. За регистрацията Вие трябва да предоставите следните Ваши лични данни: име, фамилия, телефон, имейл адрес. Преди да завършите регистрацията Вие трябва да се съгласите с Общите условия и да се запознаете с Политиката за защита на лични данни. Профилът в платформата Ви дава също възможност да проследите текущата си поръчка, да видите историята на Вашите изпълнени и отказани поръчки за определен период от време.
 2. Поръчка може да направите като зададете в първа стъпка “Детайли по маршрута и пътуването”: дата и час на изпълнение на поръчката; адреса, от който искате таксито да Ви вземе; друг адрес, през който да минете, ако има такъв; посоката на пътуването; брой пътници; вид автомобил и начин на плащане, дали пътувате с багаж. В тази стъпка може да посочите някои специфики на пътуването в “Бележки към шофьора”. Посочете в бележките, дали пътувате с домашен любимец, неговата големина и дали е в клетка. Тук имате възможност да направите поръчка и до летището, като, освен останалото, трябва да посочите допълнително номера на Вашия полет и брой багаж. При натискане на бутона “Продължи” Вие отивате в стъпка две “Потвърди”, в която може да проверите детайлите на Вашата поръчка и да ги коригирате, ако е необходимо. Тук може да видите приблизителната цена на Вашето пътуване. Ако сте прегледали и одобрили всички детайли, може да завършите поръчката си с натискане на бутона “Направи поръчка”. В следващата стъпка три - “Поръчка”, ще може да проследите изпълнението на поръчката, да я редактирате или да я откажете.
 3. Вие следите за изпълнението на поръчката през онлайн платформата или мобилното ни приложение, както и дали колата е пристигнала на адреса. Бихте могли да се свържете със шофьора, за да уточните адреса, от който да Ви вземе.
 4. Вие носите отговорност за вашите идентификационни данни за влизане в системата. Ние не носим отговорност за неоторизирани поръчки, направени в профила Ви.
 5. Вие гарантирате, че цялата информация, която предоставяте на нас е вярна, точна и актуална, във всеки един момент.
 6. Вие трябва да заплатите цената на ползваната от Вас услуга в пълен размер в брой или с дебитна/кредитна карта чрез POS терминал при завършване на поръчката.
 7. Ако желаете таксито да Ви изчака, трябва да уведомите диспечерския център или шофьора, че ще се забавите. В този случай, шофьорът ще включи апарата си и ще Ви изчака, само ако има възможност къде да спре.
 8. Във Вашия профил може да оцените шофьора.

Мобилно приложение

 1. Вие може да направите поръчка за такси и чрез нашето мобилно приложение Yellow Taxi 91119, съответно за Android и IOS.
 2. За да ползвате мобилното ни приложение и да поръчате през него такси трябва да се регистрирате. Може да използвате регистрацията си в онлайн платформата, ако имате такава. При извършване на регистрацията трябва да предоставите следните лични данни: име, фамилия, телефон, имейл адрес. Профилът в приложението Ви дава също възможност да проследите текущата си поръчка, да видите историята на Ваши изпълнени и отказани поръчки за определен период от време.
 3. Поръчка на такси през приложението може да направите в няколко стъпки, като първо зададете адреса, от който таксито да Ви вземе; посочите посоката на пътуването; изберете начин на плащане – в брой или с дебитна/кредитна карта чрез POS терминал, а ако сте корпоративни клиенти и по сметка; уточните дата и час, ако желаете; може да изпратите и бележка до шофьора (Notes) с някои специфики за Вашето пътуване, които считате за важни. В “Бележки” посочете дали сте с домашен любимец, неговата големина и дали е в клетка.
 4. Преди да потвърдите поръчката, Вие ще получите и приблизителната цена на Вашето пътуване, като повече информация за нея може да видите в Общите условия по-долу. Може да проверите отново детайлите по пътуването и след като се уверите, че всички те са верни да потвърдите поръчката с натискане на бутона “Place booking”.
 5. В мобилното приложение Вие получавате следните съобщение, които са свързани с изпълнението на Вашата поръчка:
 • Когато тръгне автомобил към адреса, от който трябва да бъдете взети;
 • Когато автомобилът пристигне на адреса;
 • Когато клиентът се качи в автомобила;
 • Когато поръчката е приключена;
 • Когато поръчката е отказана.
 1. Ако желаете таксито да Ви изчака, трябва да уведомите диспечерския център или шофьора, че ще се забавите. В този случай, шофьорът ще включи апарата си и ще Ви изчака, само ако има възможност къде да спре. Може да се свържете с шофьора и за да уточните адреса, от който да ви вземе.
 2. След завършване на поръчката Вие може да оцените шофьора със звездички от 1 до 5.

Viber

 1. Поръчка на Yellow Taxi може да направите и чрез нашия Yellow Viber чат бот.
 2. За да се свържете с него трябва да имате вече създаден профил във Viber.
 3. След влизане в нашия чат бот Вие ще може да изберете езика, на който да направите поръчката; да посочите адреса, от който нашето такси да Ви вземе; посоката на Вашето пътуване; избор на вид кола; име и телефон при първо ползване на чат бота; може да изберете начин на плащане – в брой или с POS терминал; може да посочите дали сте с багаж и да добавите бележки до шофьора в “Добави бележки до водача”. В бележки до шофьора посочете дали сте с домашен любимец, колко е голям и дали е в клетка.
 4. След като сте въвели посочената информация Вие може да направите преглед на детайлите за Вашето пътуване и да коригирате, където е необходимо. Поръчката ще бъде завършена с натискане на бутона “Поръчай”.
 5. Когато нашето такси пристигне на адреса, от който трябва да Ви вземе, Вие получавате съобщение в чат бота. Ако може да закъснеете, Вие трябва да уведомите шофьора, като той ще пусне апарата и ще Ви изчака, ако има къде да спре. Може да се свържете с шофьора и за да уточните адреса, от който да Ви вземе.
 6. След като завърши поръчката, Вие може да оцените шофьора със звездички от 1 до 5.

Такси бутон

 1. Може да поръчате Yellow Taxi чрез нашия такси бутон, който е монтиран в различни институции и учредения, като: болници, хотели, ресторанти, финансови институции, спортни зали, нощни клубове, молове, държавни предприятия, фирми и др.
 2. Поръчката може да направите като натиснете бутона, който се свързва с нашия диспечерски център. Чрез бутона получавате информация от диспечерския център за номера на колата и часа на пристигане на таксито.
 3. Ние Ви изпращаме най-близката свободна кола.

 

Абонамент

Ако сте служител или сътрудник на някои от нашите клиенти, с които имаме договор за абонаментно обслужване Вие може да ползвате услугата като направите поръчка по телефона, през мобилното ни приложение или през Viber, и такси бутон, както е описано в настоящите Общи условия по-горе. В края на пътуването трябва да попълните ваучер, като един екземпляр от него трябва да дадете на нашия шофьор.

 

Цени

 1. Преди да завършите поръчката на такси съгласно тези Общи условия, ние Ви предоставяме информация за приблизителната цена на конкретната поръчка, която се изчислява на пробег. Крайната цена, която трябва да заплатите на шофьора може да включва различни надценки в зависимост от спецификите на Вашето пътуване, като например: изчакване, преминаване през определен адрес, престой за определено време, промяна на посоката на пътуването, часови пояс на денонощието и други. Тази цена може да варира и поради натоварения пътен трафик на територията на гр. София и непредвидени ремонти по пътя.
 2. Приблизителната цена се основава на нашата стандартна тарифа, за която ние Ви информираме по подходящ начин.
 3. Приблизителната цена се отнася само за конкретната поръчка и тя може да варира при следващи поръчки поради факторите споменати по-горе.
 4. При желание на клиента може да се договори фиксирана цена на пътуването (напр. за пътуване в населени места в извън гр. София, и други), но шофьорът може да добавя надценки, които са приложими при редица обстоятелства и съгласно нашата стандартна тарифа, в това число, но не само:
 • Ако направите промени в поръчания курс вътре в превозното средство, например ако поискате минаване през дадено място или промените дестинацията.
 • Ако се плащат такси, като например пътни такси или такси за паркиране на автомобил - доставчикът ще се опита да включи този вид такси в системата си на ценообразуване, въпреки че поради различни причини това не може да се гарантира в момента.
 • Ако автомобилът се нуждае от почистване след пътуването.

Плащане

 1. Крайната цена се заплаща при завършване на поръчката, когато Вие пристигнете на адреса, който сте посочили като посока на Вашето пътуване или в хода на пътуването сте посочили като такъв на шофьора.
 2. Плащането се извършва в брой или дебитна/кредитна карта, в зависимост от това, кой начин на плащане сте избрали при поръчката.
 3. При договорите за абонамент трябва да попълните ваучер, един екземпляр от който трябва да предадете на нашия шофьор.

Оплаквания от клиенти

Ако имате някакви оплаквания относно услугата, моля, обадете ни се на посочения в приложението и на уеб страницата телефонен номер за контакт. За тази цел запазете касовата бележка, която Ви дава шофьора. Ние ще разгледаме Вашето оплакване по съответния ред и в съответствие с изискванията на Закона за защита на потребителите.

Оценка (рейтинг) на клиента

 1. Ние си запазваме правото да Ви направим оценка (рейтинг) като наш клиент и може да спрем да Ви предоставяме услугите си въобще или да ограничим предоставянето им, ако злоупотребявате с нашите платформи за поръчки, с нашите шофьори, служители, партньори и други клиенти, и въобще с предоставяните от нас услуги, както следва:
 • Ако не заплащате ползвана вече услуга; отнасяте се грубо с наш шофьор или оператор; системно поръчвате такси без да имате намерение да го използвате; плащате с откраднати дебитни/кредитни карти и/или установим, че злоупотребявате със софтуера на нашите уеб базирана платформа и мобилно приложение, шофьорите ще ни уведомят за това и ние може да преустановим да приемаме Вашите поръчки.
 • Ако Вие системно отказвате да ползвате направените към нас поръчки, шофьорът вече Ви очаква на адрес, а Вие не сте уведомили за това диспечерския център или не сте го направили по друг начин в платформата, чрез която сте направили поръчката, ние ще ограничим нашите услуги към Вас като преустановим да приемаме Вашите поръчките в пикови часове на денонощието.
 1. Ако дължимите суми бъдат платени и поведението към нас, нашите шофьори и оператори бъде коригирано чрез извинение или по друг подходящ начин в зависимост от конкретния случай, ние може да продължим да Ви обслужваме при направена поръчка.
 2. Ако сте наш редовен клиент, ако правите голям брой поръчки , както и ако имате коректно поведение към нас, нашите шофьори и оператори, Вие може да получите и поощрение, което се отбелязва в нашата система за което нашите оператори и водачи ще Ви уведомят своевременно.

 

Електронна комуникация

Всички комуникации с нас се извършват по електронен път, когато използвате предоставен от нас софтуер или ни изпращате имейли. Вие се съгласявате да получавате съобщения от нас по имейл или чрез уведомление в нашия софтуер. Всякакви съобщения, които получавате от нас ще се отнасят до вашите поръчки или промоции, свързани с нашата услуга.

 

Други

 1. Личните данни, които ни предоставяте при използване на услугите ни, както са описани в тези Общи условия, се обработват от нас съгласно нашата Политика за защита на личните данни.
 2. Вие сте отговорни за всички поръчки, направени от Вас по телефона или във Вашите профили онлайн, мобилното приложение или Viber, като ние не носим отговорност за каквито и да било разходи, свързани с съответната телекомуникационна услуга, използвана за поръчките.
 3. Вие се задължавате да използвате каналите за поръчка на Yellow Taxi, единствено за поръчка на такси, което искате да ползвате. Ако установим, че злоупотребявате със софтуера, на който и да е от каналите за поръчка на нашите таксита, по какъвто и да било начин, ние си запазваме правото да деактивираме профила/профилите Ви без предизвестие.
 4. Вие се задължавате да използвате нашия софтуер само за услугата превоз на такси и да не го използвате за никакви незаконни цели, включително (но не само) съзнателно инсталиране на вируси, троянски коне, логически бомби или опити за получаване на неправомерен достъп до сайта или неговите системи, включително сървъри и бази данни.
 5. Всички оценки, които правите на нашите шофьори и които ние смятаме за нецензурни, заплашителни, обидни или по какъвто и да е начин злонамерени, ще бъдат изтрити, като ние ще прекратим съответния потребителски профил.
 6. Ние може да изменим настоящите Общи условия, ако настъпят промени в нашите услуги или условията, при които ги предлагаме, както и поради изменения в приложими нормативни актове, решения на компетентни контролни органи, промяна на пазарните условия или на нашата пазарна политика. Ние ще Ви информираме за промените в Общите условия своевременно.
 7. Ако клауза от настоящите Общи условия бъде обявена за недействителна, останалите клаузи ще продължат да действат. Ако част от клауза бъде обявена за недействителна и това не влияе на останалата част от клаузата, последната продължава да се прилага.
 8. Всички спорове във връзка с прилагане на Общите условия се решават от компетентния съд. За неуредените от тези Общи условия случаи, се прилага правото на Република България.

 

Настоящите Общи условия са актуални към 31 януари 2019 г.